Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

Sundere livsstil

28. juli 2018 Projektmotion 0 Comments

Ønsker du at leve sundere livsstil, men har lidt svært ved at få det inkorporeret i hverdagen? Så er det altid en god idé at kigge på kosten og motionen. En ny livsstil giver mere energi og bedre humør samt en styrket selvtillid.  Smoothies lavet i blenderen er en god vej til at leve sundere. Det skyldes, at det er nemt og hurtigt at lave. Derfor er smoothies et godt alternativ til den udbredte fastfood-kultur, der ender ud med en masse fedtstoffer og tomme kalorier, fremfor alle de vigtige fibre, vitaminer og mineraler kroppen faktisk har brug for.

Kør den sunde linje med blenderen

En måde at få flere grøntsager og mere frugt ind i hverdagskosten kan være ved at lave smoothies eller sunde milkshakes. De gør det nemt at blande en masse sunde fødevarer på meget kort tid ved bare at smide dem i blenderen. Det er en god måde at indtage vitaminer og mineraler, samtidig med, at det skaber en sund mæthed. Med en god blender, der har kraftig omrøring, bliver frugtens eller grøntsagens cellevægge brudt ned, og det gør det nemmere for kroppen at fordøje dem. Har du ikke lige sådan én i køkkenet, så find en her. Der er masser af gode fibre i grøntsager, der hjælper til at regulere blodsukkeret. Derfor bør en sund og nærende smoothie indeholde ca. 70 % grøntsager med gode næringsstoffer, og ca. 30 % frugt til at give den gode smag. En anden god ting er, at milkshakes, kan laves som sunde alternativer til de mere kendte fedt- og sukkerholdige originaler. Men disse lækre ting kræver en god blender!

Opskrifter og tips

Smoothies er god måde at indtage nogle af de såkaldte superfood-fødevarer, der gavner kroppen på forskellige måder. De kan smides i blenderen med de andre grøntsager eller frugter, man godt kan lide. Nogle andre ingredienser, der er gode tilsætte en lækker grøn smoothie kan være kanel, der regulerer insulin i kroppen, valleprotein eller mandelsmør, da de kan stille sukkertrangen, rå kakao, der virker stresshæmmende eller ingefær, der er godt til vægttab. Gode ingredienser til lækre og sunde milkshakes kan være hytteost, der blendet giver den cremede fornemmelse, men er sprængfyldt med protein, græsk yoghurt med nogenlunde samme egenskaber, peanutbutter, der giver smag og protein, kokosnøddesmør, der giver en mættende fornemmelse, skummetmælk eller andre mælkealternativer.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *