Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

Hold det mentale helbred ved lige i hverdagen

27. august 2021 Webmaster 0 Comments

Presset på mennesket i nutidens samfund vokser konstant, og derfor er det egentlig heller ikke den store overraskelse, at der ses flere og flere, hvor det mentale helbred begynder at gå ned ad bakke. Det er for mange blevet nødvendigt at gøre en aktiv indsats for at holde den mentale sundhed oppe, for at være helt sikker på at det ikke går galt. Der er naturligvis ikke en 100% sikkerhed på at undgå mentale skavanker, men her er nogle af de ting, du kan gøre.

Prøv at undgå at tage arbejdet med hjem

Om de er klar over det, eller først bliver det senere hen, er det arbejdet, der for mange danskere kan tage en del af skylden for, at der er nogle problemer med det mentale velvære. Det behøver ikke nødvendigvis betyde, at du ikke kan lide dit arbejde – du kan sagtens være glad for dit arbejde, mens det alligevel tager på dit mentale helbred. I stedet kan det være fordi, dit arbejde fylder for meget i hverdagen. Hvis du ”tager arbejdet med hjem”, og lader det fylde for meget i fritiden, kan det godt blive for meget, hvilket kan mærkes mentalt.

At få hjælp er ikke et tegn på svaghed

Før i tiden har der været meget tabu omkring det at få hjælp med problemer, der havde grundlag i noget mentalt – og selvom det måske stadig ikke er noget, du råber højt om på gaden, er det knap så tabubelagt mere.
Faktisk er der mange, der nu om dage får professionel hjælp til at holde styr på det mentale, også før det faktisk rigtig går galt, hvilket kan være rigtig sundt at gøre. Hjælpen med det mentale kan se ud på mange forskellige måder – på dette link kan du f.eks. læse mere om metakognitive psykologer i København K.

Previous Post

Next Post