Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

Op og stå

8. august 2019 Bjørn 0 Comments

Motion kommer i mange former og faconer. Alle ved at motion er sundt, og de fleste ved også godt, at vi bør dyrke motion en halv times tid hver dag. De fleste er nok også bekendte med, at vi bør gå 10-12.000 skridt om dagen. Alligevel er det der færreste, der får gjort det. I hvert fald de færreste i stillesiddende arbejde. Dette tæller de fleste typer af kontorarbejde. Her kan det være meget svært at gå 10.000 skridt om dagen – hvis man bruger de 8 timer om dagen på at sidde stille.

Husk motion på arbejdspladsen

Det er faktisk netop på arbejdspladsen, at det er godt at få motion. Det er her man tilbringer den mest af sin vågne tid. Desuden sørger med fysisk aktivitet også for at holde dig friskere. Dette er naturligvis også til gavn for arbejdspladsen. Hvis man er frisk, er man nemlig typisk også langt mere produktiv, end hvis man sidder og er træt og nedslidt.

Der er nogle arbejdspladser, der tilbyder motion i arbejdstiden. Dette kan være alt fra motionsrum til fællesgymnastik eller løbeture. Dette er naturligvis fantastisk, og noget som mange flere burde gøre, da det er en investering i medarbejderne, der giver tilbage.

Det er naturligvis ikke alle arbejdspladser, der kan tilbyde decideret motion i arbejdstiden. Det er ikke noget man bare lige kan indføre i større virksomheder. Desuden kan der være ansatte der er mod ideen, og det er sjældent en god ide at tvinge sine ansatte til noget.

Du har et ansvar selv

Det er vigtigt at huske på, at det ikke er andre der er ansvarlige over din sundhed – det er dig selv og kun dig selv. Når du er på arbejde, bør du derfor også tage dette ansvar på dig. Dyrk motion, når det er muligt, også selvom det ikke er indlagt i din arbejdsdag. Tag trapperne i stedet for elevatoren, gå hen til en kollega i stedet for at bruge den interne telefon. Sidst men ikke mindst – så rejs dig op. Hvis du sidder på et kontor, har du med stor sandsynlighed et hæve sænkebord som dette. Hvis du er som mange andre, så er der også en ret stor sandsynlighed for at du ikke bruger dets funktioner – det skal du gøre.

Du forbrænder mere, når du står op, end når du sidder ned. Samtidig er det langt bedre og ryggen at stå op og ikke mindst bevæge sig, frem for at sidde i den samme stilling time efter time. Prøv at se om du kan komme op og stå i ti minutter hver time. Du vil med god sandsynlighed kunne mærke en forskel.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *