Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

Sådan træner du i det fri

27. januar 2020 Webmaster 0 Comments

Der er mange gode grunde til at bruge tid udendørs og der er mange gode grunde til at træne. Så hvorfor ikke slå to fluer med et smæk, og kombinere de to? Her får du vores bud til, hvordan du tager træningen udendørs og hvilke ting du kan lave.

Hvorfor udendørs?

Der er mange gode grunde til at træne i det fri. Først og fremmest kan vi vist alle sammen blive enige om, at det er federe at være udendørs, end det er at være i et indelukket, lugtende fitnesscenter. Det gælder sådan set uanset om du træner i byen eller i naturen. Men der er også andre fordele – det er nemlig meget sundere for dig at være udendørs.

Bland andet kan du, ved at opholde dig 30 minutter om ugen i en park eller en skov, sænke risikoen for både forhøjet blodtryk og depression – effekten er størst hvis de 30 minutter bliver afviklet på én gang, hvilket jo er perfekt til en løbetur. Herudover er træning i naturen med til at løfte dit selvværd og dit humør og vil også have gavnlig effekt på din hukommelse og dit immunforsvar. Der er altså kun gode grunde til at rykke din træning udendørs – i hvert fald noget af den.

Mange muligheder

Der er rigtig mange muligheder for at træne udendørs. Løb er sandsynligvis en af de mest gængse, da det er en simpel og effektiv træningsform, som kan gøres når som helst, når det passer ind i dit skema. Tilmed kan du løbe stort set alle steder – hver ente n du foretrækker gader og stræder eller park, skov og strand. Desuden er din kalorieforbrænding for det meste højere når du løber udendørs, end hvis du løber på et løbebånd. Det skyldes blandt andet vindmodstanden og de forskellige underlag, som kan intensivere træningen.

Er du ikke til løb, men vil stadig gerne træne udendørs på en lige så nem måde, kan du i stedet overveje at cykle. Er du til fart og landeveje kan du få dig en racercykel og er du mere til natur og adrenalin, kan du købe dig en specialized mountainbike. Der er noget for enhver smag, det handler bare om at finde ud af hvad du er til.

Prøv noget nyt

Har du forsøgt dig med både løb og cykling, men synes at det bliver for ensformigt at træne det samme hver gang, er det på tide at prøve noget nyt. Du kan enten kombinere en anden form for træning med løb eller cykling – for eksempel kan du gøre brug nogle af de mange udendørs træningsområder der efterhånden er og løbe turen derhen. På den måde kombinerer du også styrke- og konditionstræning.

Skal det være vildere og sjovere end det, er der også en del muligheder. Du kan sejle kajak, stå på rulleskøjter, klatre eller dyrke parkour. Hvis du godt kan lide lidt differentiering i din træning kan du prøve det hele af og veksle mellem det, men du kan også vælge at fokusere på en motionsform, hvis du bliver vild med det.

Previous Post

Next Post