Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

en svømmer

Svømning i Danmark vs. Sverige

22. februar 2019 Simon 0 Comments

Her i Danmark er svømning populært som aldrig før. Vi har nogle af verdens bedste svømmere – flere end før – og det samme gælder for breddesvømningen, hvor flere end tidligere er tilmeldt en dansk svømmeklub. Men er det saamme tilfældet for vores naboer i Sverige? Det dykker vi ned i her.

Når man kigger udover svømningen i skandinavien, så er der to lande der gennem de sidste 100 år altid har ledet an. Danmark og Sverige. Og lige nu er det fakisk også de to lande, der i Europa, som fører sig frem som nogle af de bedste. Men som en rigtig nabokrig, hvem er så bedst til svømning? Det kigger vi her nærmere på.

Elitesvømningen

I Sverige er der ca. 10.000 konkurrencesvømmere mod Danmarks ca. 4.000 svømmere på konkurrence plan. Allerede her har Sverige altså en markant fordel. Denne forskel skyldes i høj grad nok også, at der bor dobbelt så mange mennesker i Sverige. Men uanset hvad er Sverige altså bedre her

Verdenstoppen

I Danmark har vi Pernille Blume. I Sverige har de Sarah Sjøstrøm. De er ikke bare konkurrenter, når det gælder Danmark mod Sverige, de er faktisk også direkte konkurrenter nede i bassinet, når de konkurrerer i 50 meter frisvømning og 100 meter svømning. Lige i øjeblikket vinder Pernille Blume disse konkurrencer, men tilgengæld er Sarah Sjøstrøm også en verdensstjerne på distancer som 100 og 50 meter buttterfly samt 200 meter crawl. Dermed skraber hun også en del flere medaljer hjem til Sverige end Pernille gør. På den anden side har Danmark dog også Mie Ø. Nielsen, Jeanette Ottesen og Rikke Møller pedersen, som alle også trækker medaljer internationalt. Der har Sverige ikke rigtigt andre end Sarah Sjøstrum. Så samlet vinder Danmark nok her.

Motionssvømning

Her bliver det også ret spændende. I Danmark er svømning danmarks 3. største sportsgren – i Sverige er det den 4. mest populære. Men ser man på antallet, så er Danmark med 270.000 tilmeldte i en svømmeklub stadig langt bagved Sveriges knap 500.000. Igen kommer det an på det samlede indbyttertal.

Så blev du lidt klogere på endnu en Danmark vs. Sverige kamp. I sidste ende vandt Sverige nok, selvom det er svært at indrømme.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *