Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

Undgå de typiske løbeskader

9. november 2017 Bjørn 0 Comments

Det er sundt at løbe, og det er en af de motionsformer, der giver mest, og ikke kræver så meget at komme i gang med. Et godt sæt løbetøj (måske et par stykker alt efter temperaturer) og nogle gode løbesko, så er du klar til at indtage vejene og komme i god form. Alt begyndelse er svært, og hvis du ikke er vant til at løbe, vil det uden tvivl være hårdt at komme igang, hvis motionen i forvejen ikke lige er i top.

Sådan kommer du i gang

Det betyder ikke så meget om målet er at komme til at løbe et maraton, eller du bare gerne vil kunne løbe 10 kilometer uden at være uden luft i timevis og bruge langt over en time på det. Måden du kommer i gang er nemlig den samme, nemlig at komme ud og løbe nogle kilometre flere gange om ugen, og ikke starte for hårdt ud.

Mere eller mindre alle kan løbe 5 kilometer, men hvis man slet ikke er vant til at løbe, kan 5 kilometer kan sagtens give dig skader, hvis du har løbet regelmæssigt. Hvis man gerne vil i ordentlig løbe form, er det essentielt at komme ind i en rytme, og denne rytme ødelægges lynhurtigt at skader. Her er derfor nogle gode råd til hvordan du undgår det mest hyppige skader.

Pas på med nye sko

Du har lige sat dig for at skulle i form, og har sikkert investeret en mindre formue i et par gode løbesko, men en af de mest hyppige skader kommer faktisk fra dine sko. Enten fordi du har købt nogle sko der ikke passer til din løbestil, eller fordi de ikke er gået til.

Det er ganske vidst at betegne som en lille skade, ikke desto mindre så kan vabler hurtigt sætte en stopper for dit løb i nogle dage, da det bestemt ikke er rart at løbe med vabler på fødderne eller hælen. Hvis du ikke har tid til at gå løbeskoene lidt til, kan du med fordel investere i vabelplaster fra Scholl eller lignende (kan købes her).

Varm op

Der er mange der har en holdning til opvarmning, og det er langt fra alle der får gjort det. Om man skal løbe 5, 10 eller 20 km er det dog vigtigt, at kroppen er varm, hvis man vil undgå skader. Skal du løbe en kortere ture, behøver du ikke bruge mange minutter på at varme op, men at løbe for fuld fart med iskolde muskler er den sikre vej til en skade.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *