Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

Kyssesyge kan være farligt

13. juli 2018 Projektmotion 0 Comments

Umildbart så lyder kyssesyge ikke helt vildt farligt, det lyder mest af alt som en, der har kysset hele natten og nu er blevet syg af det. Det er dog lidt mere alvorligt. Får du kyssesyge, så bliver din milt forstørret. Derfor er det vigtigt, at du ikke overbelaster din krop, så vil milten nemlig springe, og det kan være meget farligt, så farligt at du i værste fald kan dø af det.

Grunden til kyssesyge hedder kyssesyge, det er fordi at virusset ofte bliver overført via kys, men kan også overføres via nys eller host. Smitten kan også overføres ved at dele samme glas, flaske, bestik m.m. Det kan jo lyde meget identisk med den måde forkølelse smitter på, her skal dog siges at forkølelse smitter i langt højere grad end kyssesyge gør.

 

Symptomer du skal være opmærksom på

Kyssesyge er mest udbredt i alderen 5-35 år og i særlig høj grad hos unge mennesker, som er 15 – 25 år. Som tidligere nævnt kan milten blive større ved at få kyssesyge, hvilket i sjældne tilfælde kan resultere i en mildt, der springer. Derfor er det vigtigt, at være opmærksom på pludselige, skarpe smerter i venstre side af maveregionen. Dette skal du være meget opmærksom på, om du har fået diagnosen kyssesyge eller ej, så er det vigtigt at kende disse symptomer for kyssesyge. Andre symptomer på at milten er sprunget, kan være forvirring, svimmelhed, synet slører og besvimelse. Ved disse symptomer skal der søges læge med det samme, da det kan være nødvendigt, at foretage en operation.

Andre symptomer på kyssesyge kan være

  • At du føler dig meget træt
  • En uro eller ubehag i kroppen
  • Afkræftet
  • Kaster op
  • Smerter i halsen
  • Feber
  • Hovedpine

 

Kom i behandling for kyssesyge

Der er ikke nogen gylden middelvej til at komme sig hurtigt, når det gælder kyssesyge. Mange kan være hjemme i en eller flere måneder, fordi det der virker er fred, ro og at indtage en masse væske. Det er derfor ikke en sygdom man skal lade sig kimse af. Det er vigtigt, at du ikke er fysisk belastet den første måned, da det kan give tilbagefald. Hellere være i ro i en længere periode, og derved komme af med kyssesygen.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *