Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

løbetræner

Brug en vægtvest, når du løbetræner

22. oktober 2019 Simon 0 Comments

Vidste du, at du kan optimere din løbetræning på en forholdsvis simpel måde? Det kan du faktisk gøre med en vægtvest. Når du løber med denne vest på, så får du en mere effektiv træning på den samme distance, som du ellers ville løbe.

Det er en ret smart måde at intensivere din træning på, uden at det kommer til at tage mere tid. Brug en løbevest, når dit løb skal være mere effektivt. Det er en virkelig smart måde at øge effekten af din træning på.

Det kræver selvfølgelig noget tilvænning, at din krop nu er blevet tungere. Du kan med fordel lægge ud med en lettere vest, så du kan øge vægten over tid. Det kan så være en slags ekstra træning i træningen. Betragt det som en ekstra bonus og en ekstra udfordring, at du løber med mere vægt på.

Hvad er en løbevest?

En løbevest er en vest, som er ret tung. Den kan variere i vægt, men omkring de 30 kilo er det mest normale. Nogle modeller kan reguleres i vægt, andres vægt ligger fast. Vægtveste fås i forskellige vægt, og du bør vælge en, der passer til dig eller en, der kan justeres vægtmæssigt.

Du tager løbevesten på oven på dit almindelige løbetøj, og den er lavet af et materiale, der tillader din krop at ånde.

Når du har vesten på, når du bevæger dig, så skal din krop bruge mere energi, fordi du nu har en højere vægt. Dermed styrker du både muskler, hjerte og lunger, når du træner med sådan en vest på. Det føles selvfølgelig hårdere at træne med vesten på, men det er mest et spørgsmål om tilvænning.

Vægtvesten virker

Undersøgelser viser, at det er temmelig effektivt at træne med en vægtvest på. Du styrker det meste af kroppens muskler, og dine indre organer kommer også på ekstra arbejde, når de pludselig skal præstere mere.

Det betyder også, at du ikke behøver at øge den tid, du bruger på træning, og at for eksempel din opvarmningsperiode kan forkortes, når du varmer op med vesten på. Der er således også en del tid at spare, når du bruger en vest.

Brug vægtvesten til flere sportsgrene

Du kan selvfølgelig også bruge vesten til andre træningsformer end løb. Uanset hvilken sport du dyrker, så kan du med fordel tage en vægtvest på, når du gerne vil gøre din træning mere effektiv. Se eventuelt på sundleg.dk, hvordan du kan bruge en vægt vest til løb, og hvor stor en effekt den kan have.

Alle former for sport, der indbefatter løb, øvelser i træningscenteret, cykling og hjemmetræning er alle sammen gode eksempler på træningsmåder, der sagtens kan suppleres med en vægtvest.

En vægtvest fås i flere varianter i forhold til køn. Nogle er unisex, andre er tilegnet et bestemt køn. Komforten er vigtig, når du på denne måde skal tilføjes mere vægt. Vesten skal gerne sidde så godt som overhovedet muligt.

Brug en vægtvest, når du gerne vil have endnu mere ud af den træning, som du laver i forvejen.

Previous Post

Next Post