Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

Motion er nøglen til et sundt og lykkeligt liv

8. maj 2019 Projektmotion 0 Comments

”Du skal dyrke motion mindst 30 minutter om dagen” – sådan lyder anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen, og den er vi nok alle sammen bekendte med. Vi hører konstant, hvor vigtigt det er at dyrke motion, og at vi skal bevæge os. Og det er altså vigtigt, at vi tager det alvorligt, for motion er nemlig en utrolig vigtig del af et sundt liv. Forskellige undersøgelse viser nemlig, at folk der motionerer meget lever et længere liv og har en større livsglæde.

Dyrk motion og undgå uro i benene

Mange mennesker går og døjer med bentøjet. Det kan være alt fra dårlig blodcirkulation til gigtsmerter. Derudover døjer flere og flere også med rastløse ben, som er en neurologisk lidelse. Det største symptom på denne lidelse er at have uro i benene, og det mærkes oftest om aftenen eller om natten. Årsagerne til rastløse ben er endnu ukendt, men det kan opstå på baggrund af f.eks. graviditet og nyresygdomme. Her kan du læse meget mere om uro i benene.

Når man oplever denne følelse af uro i benene, så får man ofte en stor trang til at bevæge benene. Her er det så, at motion kommer ind i billedet, for motion er godt for uro i benene. Motion går nemlig ind og lindrer uroen i benene og de smerter, man kan have. Så hvis du ønsker at komme af med uro i benene, så er motion vejen frem. Og det kan være alle former for motion, bare så længe du bevæger dig. Udover at motion har en positiv effekt på dine fysiske tilstande, så har det også ofte en positiv virkning på dine psykiske forhold. En konsekvens ved lidelsen, rastløse ben, kan være, at man bl.a. oplever søvnforstyrrelser, hvilket i værste fald kan føre til angst og depression. Det kan motion igen gå ind og modvirke, og på den måde sikrer motion, at du får en sund krop – både fysisk og mentalt.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *