Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

Vælg uddannelsesvejen inden for Idræt og sundhed – der er mange muligheder

6. marts 2020 Projektmotion 0 Comments

Hvis du har en interesse inde for menneskers sundhed, træning, kost og velbefindende, kan dette uddannelsesområde være noget for dig. Der findes en meget bred vifte af uddannelser i forskellige retninger, når du gerne vil gå denne vej, men fælles for dem alle er, at de på den ene eller anden måde har menneskekroppens fysik, bevægelse og sundhed at gøre.

 

Ernæring og sundhed

En uddannelse med dette fokus går oftest under navnet kostvejleder eller diætist. Kost og sundhed er noget der berører alle mennesker, og hvis du altid har haft en særlig interesse for dette område, hvorfor så ikke arbejde med det. Du skal have lyst til at formidle, vejlede og motivere andre mennesker til at leve et sundt liv med den rette kost og ernæring. Du kan også uddanne dig til at vejlede om hygiejne eller kvalitetssikring af fødevarer.

Kostvejlederuddannelsen er oftest en privat uddannelse som du selv skal betale for. Efter uddannelsen er du således certificeret kostvejleder med diplom på, at du kan arbejde med ernæring, livsstil og mennesker. Det er en trend nu, mere end nogen sinde, at passe på sin krop og spise sundt. Der er rigtig mange der vælger at gå denne uddannelsesvej, såvel som træning og andre kropslige behandlinger.

 

Sport og idræt

Uddannelser inden for dette område er for dig, som har en stor interesse for motion, træning og generelt fysisk aktivitet som en del af et sundt liv. Du dyrker formentlig selv en form for sport og vil gerne gøre sin hobby til din levevej. Der findes mange uddannelser inde for sport og idræt og af vidt forskellig længde og forskellige niveauer. Fælles for dem er, at du har lyst til at udfordre dig selv og blive endnu bedre på dit område, og ikke mindst at du gerne vil arbejde med andre mennesker.

Der dukker flere og flere fitnessinstruktører og personlige trænere op. Det er en uddannelse der klæder en på til at sikre, at sine kunder i fitnesscenteret træner på en korrekt og forsvarlig måde. Disse uddannelser kræver blot, at man har haft en af de mange gymnasielleuddannelser, som man for eksempel kan tage på IBC. Det er for mange blevet vigtigt at investere i sig selv, hvilket skyldes den stigende interesse. Som personlig træner vil man både tiltrække de klassiske vægttabskunder eller folk der yderligere ønsker at opbygge mere muskelmasse. Det kræver en stor værktøjskasse for at kunne være en moderne personlig træner.

 

Alternative behandlinger

Dette er ofte noget man vælger som fokus, efter man allerede har en uddannelse inden for sundhedsområdet. På den måde kan man udvide sin horisont og bygget et ekstra lag på. Det er ofte her man fokusere mere på at kunne hjælpe mennesker med smerter og ubalancer gennem for eksempel akupunktur eller zoneterapi.

Med visse metoder kan man være med til at afhjælpe klienters fysiske skavanker, indre fysiske gener og psykiske problemer som velfærdssygdommen stress og generelle bekymringer. Tag et kropsterapeut uddannelse hos Body SDS og lær hvordan man behandler et bredt spektrum af klienter med mange forskellige skavanker og sygdomme. I vores moderne samfund bliver mennesket belastet på et utal af fronter. Vi bruger ikke vores krop korrekt, hvilket fører til spændinger, slitage, ubehag og sygdomme. Man bliver stressede, får præstationsangst, bliver præget af høje ambitioner og mister overskud.

Previous Post

Next Post