Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

kvinde cykler

Derfor skal du cykle sammen med dit barn!

13. maj 2019 Simon 0 Comments

Hvis du virkelig vil nyde livet sammen med dit barn, er noget af det bedste I kan gøre at komme ud i naturen. Og en af de fedeste måder er at sætte barnet i cykelstolen bagpå og suse ud i det fri, med vinden susende i ansigtet. Når barnet er så stort at det kan spændes forsvarligt fast i en cykelstol, åbner der sig en helt ny dimension af frihedsfølelse.

Hvornår kan man begynde at cykle med sit barn?

Det er naturligvis helt individuelt, hvornår barnet er klar til at sidde selv på en cykelstol, men som tommelfingerregel er det en god idé at vente til barnet kan sidde helt selv, dvs. uden nogen form for støtte. Barnets ben skal desuden være så lange, at de kan nå ned til cykelstolens fodholdere, hvor de spændes fast for optimal sikkerhed. Dit barn skal naturligvis også spændes fast med cykelstolens almindelige sele, og cykelhjelmen er selvfølgelig selvskreven på det lille hoved. Husk også hjelm til dig selv, dels fordi du er dit barns forbillede, og dels fordi dit barn faktisk ikke kan undvære dig.

Cykelstol for eller bag?

Cykelstole til børn fås til montering enten foran på cyklen, eller bagpå. Hvilket du vælger er en smagssag, og kommer an på dit behov. Med barnet foran opnås en bedre kontakt, men det kan være ubekvemt at cykle med spredte ben, hvis der er tale om længere ture, og bagpå kan barnet bruge stolen i længere tid efterhånden som det vokser. Hvis barnet sidder bagpå, kan du bede ham eller hende om hjælp at skubbe jer op ad bakke. Man tror det er løgn, men det virker faktisk, selvom det måske ikke er videnskabeligt bevist. Hvis du placerer cykelstolen bag på din cykel, skal du være opmærksom på at barnet ikke kan klemme sine fingre i eventuelle fjedre på din sadel.

Hvad med regler?

Der er nogle simple regler der skal overholdes, når du bruger en cykelstol til dit barn. Som udgangspunkt skal du først sikre dig at din cykel overholder de almindelige lovkrav til f.eks. ringeklokke, bremser og reflekser. Men derudover er der specifikke lovkrav til cykling med barn i cykelstol. Her gælder at barnet ikke må være fyldt otte år, medens der stilles krav til at den, der fører cyklen skal være fyldt 15 år. Ligeledes skal man være opmærksom på at der maksimalt må transporteres to børn på en cykel. Det siger næsten sig selv, at det ville være uforsvarligt, og måske endda umuligt, at cykle med flere børn.

En dejlig måde at motionere

Når du har styr på disse simple forholdsregler, er du klar til at komme ud og motionere sammen med dit barn. Det er virkelig en dejlig måde at komme ud at få frisk luft – og for dit vedkommende også motion i benene. Barnet vil nyde at sidde sammen med dig på cyklen og suse forbi marker og enge, eller måske byens puls, og mærke glæden ved at cykle.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *