Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

Fodboldmål

Sådan kan du gøre motion sjovt for børn

20. oktober 2018 Simon 0 Comments

Motion og sund kost er ekstremt vigtige forudsætninger, for at leve et langt og sundt liv. Sundhedsforskere finder, som tiden går, mere ud af hvor vigtige disse ting er, og i dag er der også et langt større fokus i samfundet på både motion og kost. Derfor er det vigtigt, at børn lærer om disse ting mens de er unge, så de kan tage det med sig videre i livet som voksne.

Det er dog ikke kun den fysiske form, som bliver påvirket af motion. Motion har også flere store fordele for vores mentale helbred. Undersøgelser viser nemlig, at motion kan modarbejde og forebygge stress, angst og depression. Når du dyrker motion frigives stoffer i din hjerne, som gør dig glad. Derudover kan du træne din selvdisciplin igennem motion.

Men motion er ikke altid så sjovt. Vi mennesker er jo forskellige fra person til person, og ligesom med alt andet her i livet, har vi alle forskellige præferencer og interesser. Derfor vil alle slags former for motion ikke være lige så sjove for alle.

Fodbold er den største sport i Danmark

For at finde en form for motion til dit barn, kan du vælge en sport, som dit barn er glad for. Et godt bud her er fodbold. Fodbold er nemlig den største og mest populære sport i Danmark, og det er ikke uden grund.

Når du spiller fodbold løber du meget i intervaller, som er meget godt for kroppens stofskifte, mens du også bruger hele kroppen. Derudover er fodbold et ret taktisk spil, så ens mentale evner vil også blive udfordret og trænet.

Selvom fodbold er en holdsport, så behøver man ikke nødvendigvis at spille for et hold eller en klub. Hvis dit barn ikke er så vild med klubtræning, er det også muligt at træne forskellige fodboldsøvelser hjemme eller i nabolaget.

Fodboldmål til haven

Hvis dit barn hellere vil træne hjemme, kan du investere i et fodboldmål, som kan stå i din baghave. Har du ingen baghave, kan du finde et græsområde i nabolaget, som også godt kan bruges.

Når du køber et fodboldmål til haven vil du som regel kunne vælge imellem forskellige størrelser. Hvis du derfor ikke har plads for målet på din egen ejendom, kan det være en god idé, at ikke købe et for stort mål. Dermed kan du nemt sætte målet op i nabolaget, og tage det ned igen bagefter.

Med et fodboldmål vil dit barn kunne lave mange forskellige fodboldsøvelser. Derudover kan det invitere ens venner med hjem for at spille fodbold.

Et fodboldsmål er dog ikke kun til dem, som ikke træner klubfodbold. Hvis du har et barn, som træner klubfodbold, og elsker det, kan du nemlig købe et fodboldsmål til dem, som så giver dem muligheden for at træne endnu mere.

Fodboldsmålet kan også danne rammer omkring sjove familieaktiviteter, da der findes mange sjove fodboldspil, som kun kræver et mål. Dermed vil hele familien have det sjovt sammen, samtidig som alle vil få motion.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *