Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

romaskiner

Derfor skal du vælge en romaskine

23. oktober 2018 Simon 0 Comments

Der er mange gode egenskaber ved en romaskine, og man behøver ikke at være professionel på vandet for at træne med denne maskine. Den er naturligvis et rigtigt godt alternativ til roning på vandet om vinteren, hvor dette ikke altid er lige til. Men den kan lige såvel anvendes af folk, der gerne vil i bedre form, men som ikke har den store interesse i at være på vandet.

TIP: Find den bedste romaskine på denne side.

Nogle af de fantastiske egenskaber, der skal fremhæves ved romaskinen er:

  • Styrker konditionen
  • Styrker musklerne
  • Styrker koordinationsevnen

En romaskine er nemlig meget mere end en træningsmaskine, der blot træner en afgrænset muskelgruppe, som flere andre træningsmaskiner gør. Når man træner på en romaskine, så har man stort set gang i alle muskelgrupper i kroppen.

Romaskinen er med til at give en god kondition, så den er et godt alternativ eller supplement til både løbebåndet og kondicyklen. Når man presser sig selv på træningsmaskinen og pulsen stiger, forbedre man hele hjerte- kar systemet og nedsætter risikoen for blodpropper. Den kan derfor med fordel anvendes af alle, der gerne vil have en bedre kondition, uanset om man er sportsudøver eller ej.

Roning kræver store og stærke muskler. Det er også lige netop hvad man får af at træne med en romaskine. De, der går til roning kan godt lide at være på vandet i sommerhalvåret, men det virker måske ikke helt så tillokkende i den danske vinter med hvad der dertil hører af mindre pragtfuldt vejr. Her er en romaskine et rigtigt godt alternativ.

Hold musklerne ved lige om vinteren

I stedet for at musklerne bliver trætte og mere slappe henover vinteren, kan man holde dem i superform med denne træningsmaskine og være fit for fight så snart temperaturerne tillader en at tage på vandet. Det luftbaserede modstandssystem simulerer den modstandskraft, der er i vandet, når man ror i en rigtig båd.

Ud over at man bruger mange kræfter i overkroppen og armene, så spændes og trænes også ryg, mavemuskler, baller og ben. Det er derfor en af de få træningsmaskiner, der stimulerer så mange muskler på en gang. Denne type træningsmaskine er derfor oplagt til alle, der gerne vil have bedre kondition, mere styrke eller til dem, som vil holde træningen ved lige om vinteren, så der kan roes på vandet om sommeren.

Ekstra funktioner på nogle af romaskinerne

En fed funktion ved nogle romaskiner er, at man kan indstille den til et bestemt program, der foregår i intervaller. Man har derved en vis kontrol og mål med træningen, så man ikke blot ror derudaf uden noget egentligt mål for dagens træning. Dette er naturligvis med til at motivere en til at træne og sætte nye mål.

Nogle af maskinerne har også den feature, at mobilen kan klikkes fast ovenpå den, så man har underholdning mens man træner. Synes man derfor at træningen indendørs kan blive lidt ensformigt pga. omgivelserne, så er der altså mulighed for at få dem underholdning og stimulering af sanserne samtidig ved denne feature.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *