Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

5 tips til vægttab efter fødslen

17. december 2018 Projektmotion 0 Comments

Det er helt normalt at en graviditet medfører en del ekstra kilo, og at figuren ikke er den samme efter fødsel. Det er derfor også de fleste kvinder, der ønsker at få deres gamle figur tilbage, når fødslen er overstået. Hvis du læser med her, så får du fem tips dit vægttab efter fødslen.

 1. Amning er den naturlige vej til vægttab
  Tro det eller ej, men amning er faktisk en af de letteste slankekure, du kan starte på. Hvis du starter med at amme efter fødslen, så forbrænder du op imod 1000 kalorier mere om dagen. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke må praktisere slankekure imens, du ammer, da det vil påvirke mælkeproduktionen og mælkekvaliteten.
  Størrelsen af kvinders vægttab under amning kan variere meget. Nogle kvinder har ekstremt let ved at tabe sig, hvorimod andre taber sig langsomt eller slet ikke. Du skal ikke blive frustreret, hvis ikke du taber dig under amningen, da der stadig er flere gode tips tilbage, som vil hjælpe dig med dit vægttab efter fødslen.
 2. Diæt kan være en god ide
  En diæt eller en slankekur er ikke tilladt, hvis du ammer efter fødslen. Det anbefales derfor at du har tålmodighed, og lader hormonerne i kroppen falde til ro, da din krop skal komme sig efter fødslen. Du kan nemlig godt risikere, at du taber 2, 5 eller 10 kilo inden for de første par måneder.
  Vælger du derimod ikke amning, så er det oplagt at gå på diæt. Du kan finde en masse gode slankekure online, hvor 5:2 kur eller low carb kunne være nogle gode bud.
 3. Motionen er bedst
  Når du er har taget en del ekstra kilo på efter fødslen, så kan det være ekstra krævende at hoppe i løbeskoene. Dog er motion den bedste måde at komme af med dine ekstra kilo, men det er vigtigt, at du ikke presser dig selv for hårdt, da du skal kroppen stadig kommer sig efter fødslen.
  Det anbefales, at man venter mellem 4-6 uger efter fødslen før, man begynder på sit træningsprogram. Det betyder dog ikke, at du er forhindret i små gåture, som også hjælper på dit vægttab. Efter 4-6 uger kan du begynde at træne 3-5 gange om ugen i 30 min., hvor du får pulsen op.
 4. Fokusér på din ernæring
  Det kan være at din graviditet har været fyldt med masser usund mad og slik. Denne livsstil skal du sørge for at ændre ved at spise sundere. Du bør skifte slik, sodavand og fastfood ud med fuldkornsbrød, grøntsager, fuldkornspasta og brune ris.
  Det kan være svært at trappe ned på mængden af mad, som du har indtaget under fødslen, så du må gerne spise omkring 2-3 mellemmåltider. Hvis du har spist for meget usund mad og slik under fødslen, så kan det også være en god ide at få foretaget et tandlægetjek i Herlev.
 5. Ha’ tålmodighed
  Afslutningsvis så er dit bedste våben mod dit vægttab tålmodighed. Det er vigtigt, at du husker, at du har taget dine ekstra kilo på over en periode på 40 uger. Det bliver derfor heller ikke en let kamp at tabe dem igen. Derfor må du ikke lade dig slå ud af, hvis vægten ikke rykker sig så meget i starten. Hvis du bare er tålmodig, så skal det hele nok gå.

Hvis du har svært ved at smide kiloene efter fødslen, så findes der også alternative løsninger. Cerix.dk tilbyder f.eks. fedreduktion uden kirurgi. Det er lidt en snydekode, men det vil gå hurtigere for dig med vægttabet end træningsprogrammer og hårde diæter.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *