Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

Gode vaner starter i barndommen

7. september 2017 projektmotion 0 Comments

Hvis du har børn, er der ingen tvivl om, at du gerne vil have, at de får de bedste forudsætninger for et godt og sundt liv. Der er mange vaner der starter tidligt i livet, hvilket både tæller de gode og de dårlige. Det kan være alt fra gode madvaner, gode sovevaner og ikke mindst gode motionsvaner.

Det handler ikke om, at du skal opdrage dine børn til at skulle gå i motionscenter og træne med vægte eller tvinge dem til at lave armbøjninger, det handler derimod om at sikre at dine børn får bevæget sig så meget som muligt. Både fordi det er sundt for dem som børn, men også fordi at de gode vaner ofte varer ved, og at det derfor er noget de tager med sig i livet.

En af de bedste måder at få dit barn til at være aktivt, er meget enkelt at lave ting, som dit barn synes er sjove, hvilket kan være alt fra at hoppe på trampolin til at køre på en løbecykel eller måske bare at spille fodbold eller håndbold eller noget helt tredje.

Børnene ser op til dig 

Når børn er små er der især to de ser op til – og det er deres forældre. Det er derfor essentielt at du som et forbillede er aktivt sammen med dit barn. Det hjælper ikke at du siger til dine børn, at de skal lege udenfor mens du selv sætter dig i sofaen med en telefon eller en iPad, du skal ud og lege med børnene mens de er små. I takt med at de bliver ældre, bliver det mere og mere naturligt for dem at være aktive, uden du er med.

Der er desuden naturligvis den afledte effekt, at du selv får motion, og ligesom motion er vigtigt for dit barns sundhed, så er det i lige så høj grad vigtigt for din. Der er med andre ord ikke nogen brugbare undskyldninger, du skal ud og lege med dit barn – for jeres alles skyld.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *