Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

Sådan undgår du skader på et løbebånd

7. september 2017 projektmotion 0 Comments

Hvis du tager de rette forholdsregler, kan du nemt forebygge, at du får skader, når du løber på løbebånd.

Løb på løbebånd er en rigtig god form for konditionstræning. Det vil derfor være ærgerligt, hvis du bliver skadet af det. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at løbe rigtigt og at tage dig dine forholdsregler. Så skal du nok undgå skader. I denne guide kommer vi med nogle gode råd til, hvordan du kan give den gas på løbebåndet uden at få skader af det.

1. Sørg for at varme op

Det er altid en god ide, at du sørger for at varme op, inden du går i gang med at dyrke motion. Det er det selvfølgelig også, når du skal løbe på løbebånd. Det er vigtigt for dine muskler, at du sørger for at varme dem op, inden du går rigtigt i gang.

2. Placer fødderne rigtigt

Der er forskel på at løbe ude i virkeligheden og at løbe på løbebånd. Hvis du har løbet meget udenfor, kan du risikere at løbe dig til en skade, fordi du løber forkert. Når du løber udenfor, læner du nemlig kroppen lidt forover. Den bevægelse gør dog, at du kommer til at sætte fødderne forkert på løbebåndet. Det er derfor vigtigt, at du retter dig op, når du løber på løbebånd.

3. Optag dit løb

Hvis du vil være helt sikker på at få den rigtige holdning og sætte fødderne på den rigtige måde, når du løber, kan det være en god ide, at du optager dit løb på løbebåndet. På den måde kan du se, hvad du gør rigtigt og forkert. Det kan være en god mulighed for dig.

4. Vær realistisk i forhold til tid og distance

Når du løber på løbebånd, kan du løbe meget længere, end du kan i virkeligheden. Det er derfor en god ide, at du holder øje med, at du ikke kommer til at overanstrenge dig, fordi det er for let, men det er også vigtigt, at du ikke gør det for let for dig selv.

Hvis du gerne vil udligne for den manglende vindmodstand i forhold til at løbe uden for, kan du lave en stigning på løbebåndet på en til to procent.

5. Øv dig i at drikke vand, mens du løber

Det er farligt at løbe på et løbebånd, der er glat af vand, fordi du har spildt, fordi du skulle have noget at drikke. Det er derfor en god ide, at du øver dig i at få noget at drikke, mens du løber. På den måde kan du holde til at løbe længere, men risikerer ikke at glide på et glat løbebånd.

6. Sørg for at strække ud bagefter

Lige så vigtigt, som det er, at du varmer op, inden du skal i gang, lige så vigtigt, er det, at du sørger for, at din krop får en ordentlig nedkøling og udstrækning efter, at du har løbet. Her kan du evt. bruge en foam roller.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *