Projektmotion.dk

Et Sundere Danmark

Guide: Sådan kommer du i gang med motionscykling..

29. marts 2016 projektmotion 0 Comments

Kunne du godt tænke dig at komme godt i gang med at motionere på jernhesten, så er denne guide til dig. Vi sætter fokus på hvordan du kommer i gang, hvilket udstyr du skal bruge, hvordan du undgår skader og hvad du kan forvente af de mange cykelture.

Sådan kommer du i gang

Først og fremmest er det bare med at komme op på cyklen og få cyklet en masse kilometer. Den bedste måde er at gøre det til en vane at cykle og få motioneret så meget som muligt i løbet af dagen.

Du kan eksempelvis udskifte bilen med cyklen når du tager på arbejde om morgenen. Lad os antage at du har 15 kilometer til job, det bliver til 30 kilometer om dagen eller 600 kilometer hvis vi antager du arbejder gennemsnitligt 20 dage om måneden.

Du kan også anskaffe dig en motionscykel eller spinningcykel som du kan bruge derhjemme når du alligevel ser fjernsyn om aftenen, så sæt dig op og få brændt en masse kalorier af og smid dermed en masse fedt og kilo. Læs eventuelt disse guides til hvordan du køber den bedste motionscykel og spinningcykel.

I weekenderne hvor du ikke arbejder kunne du også tage på en længere cykeltur og nyde den smukke danske natur, hvis du gerne vil cykle i skoven så bør du anskaffe dig en mountainbike, det er rigtig god motion da terrænet kan være meget varieret og udfordrende.

Udstyr du skal bruge

For at komme godt i gang med at cykle, så er der en del udstyr du skal bruge, her har vi derfor lavet en lille liste over de ting som er et must for den flittige cykelfreak.

  • Cykelhjelm – Det siger sig selv at sikkerheden altid bør komme i første række, en god cykelhjelm er derfor et must og ikke noget du bør spare på, godt nok skal vi motionere, men livet er det vigtigste vi har.
  • Cykelhandsker – Hvis du cykler meget så kender du sikkert til det hvor man får hård hud i hænderne og det er hverken kønt eller behageligt, brug derfor nogle gode cykelhandsker.
  • Rygsæk – Hvis du ønsker at tage på længere cykelture, så bør du have en god rygsæk som sidder godt på kroppen og hvor du kan have lidt sund frokost, ekstra vand og diverse ting med på turen.
  • Reflekser og lygter – Reflekser og lygter er utrolig vigtigt her i danmark, det er mørkt det meste af året og vi skal derfor være synlige for biler og andet når vi tilbagelægger utalige kilometer på landevejene..
  • Leppegrej – Der er ikke noget mere forfærdeligt end at cykle 40 kilometer hjemmefra og langt ud på landet hvor der ikke er en sjæl i nærheden og derefter punktere på cyklen, hav altid lidt leppegrej og en pumpe med.

Undgå skader og uheld

Hvis du ikke er øvet, så lad vær med at start for hårdt og brutalt ud, tag det i et tempo hvor kroppen kan følge med og vær indstillet på at det er et langt sejt træk at tabe kilo og leve et sundt liv. Der er ingen grund til at overbelaste sig selv og yde alt for meget, det vil blot give skader og så kan du slet ikke vedligeholde formen og de mål du har sat dig selv.

Det samme gør sig gældende hvis du gerne vil køre mountainbike, lad være med blot at fare ned af de største og stejleste bakker hvis du ikke har erfaring og kan håndtere cyklen til perfektion. Brug den sunde fornuft og tag det hele i små skridt og lad være med at tro du er supermand efter blot at have kørt et par enkelte ture.

Det kan du forvente

Hvad kan man så forvente sig af at cykle en masse både hjemme i stuen på motionscyklen og ude på landevejene? Hvis du gør det til en rutine at cykle ofte og med høj intensitet samtidig med at du i hverdagen er meget opmærksom på din kost og ernæring, så er cykling perfekt til både at komme i god form og tabe en masse vægt.

Previous Post

Next Post

Skriv et svar

Your email address will not be published / Required fields are marked *